”Η Κόρινθος συνδυάζει βουνό, θάλασσα και εύφορη γη. Γι΄αυτό “στρώνει” πλούσιο τραπέζι στους επισκέπτες της, χαρίζοντας τους μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Θα γευθείς εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που θα θελήσεις να πάρεις μαζί σου φεύγοντας”

Ελαιόλαδο και τοπικά φρούτα

Στην Κόρινθο θα γευτείς εξαιρετικό αγνό ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές που θα μετατρέψουν την καλοκαιρινή σου χωριάτικη σαλάτα σε λουκούλλειο γεύμα. Η κύρια ποικιλία είναι το Μανάκι που ξεχωρίζει για το εξαιρετικό  άρωμα και την πλούσια γεύση του.
Με αρώματα και χρώματα γεμίζουν τον τόπο οι πορτοκαλιές, λεμονιές, βερικοκιές, καστανιές, καρυδιές, συκιές κ.ά. Οι καρποί τους γίνονται γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μεθυστικά λικέρ, αρωματίζουν γλυκά ή συμπληρώνουν φαγητά

5cade1852400001901c89215
43352545334_ce09018a4b_o

Σουλτανίνα, το λευκό σταφύλι

Η Σουλτανίνα (λευκό σταφύλι), είναι ποικιλία αμπελιού που καλλιεργείται για την παραγωγή εκλεκτής ποιότητας επιτραπέζιων σταφυλιών. Ωριμάζει κατά τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και είναι ένας δημοφιλέστατος διατροφικός θησαυρός. Ακόμα και αποξηραμένη (λευκή σταφίδα) δε χάνει απολύτως κανένα από τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά. Η σουλτανίνα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, φρουκτόζη, γλυκόζη αλλά και φαινόλες, με πλούσιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Κορινθιακή σταφίδα

Δεν υπάρχει στον κόσμο άνθρωπος που να μη γνωρίζει την Κορινθιακή σταφίδα, γνωστή και ως «μαύρος χρυσός»  καθώς υπήρξε πυλώνας της οικονομίας τον 19ο αιώνα. Η Κορινθιακή σταφίδα, εδώ και χιλιάδες χρόνια καλλιεργείται στην Κορινθία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο και εκτός απ΄την εξαιρετική γεύση της αποτελεί «φάρμακο» για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και διαιτητικές ίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό και την κατατάσσουν στην κορυφή των Super Foods.

side-close-up-view-dried-fruits-dried-fruits-brown-bowls-grapes-wooden-board
1504195115_0_4

Κορινθιακό κρασί

Μπορεί η Νεμέα να κατέχει τα ηνία στον οίνο αλλά και στην Κόρινθο υπάρχουν πολλά εξαιρετικά οινοποιεία που μπορείς να επισκεφθείς, να δοκιμάσεις και να αγοράσεις το κρασί που προτιμάς. Η Λέσχη Οινόφιλων Κορινθίας διοργανώνει διάφορα θεματικά events γευσιγνωσίας άκρως ενδιαφέροντα.

Did you like this? Share it!